OBČUTKI

Včasih sem bila sužnja svojih občutkov (večina ljudi je in tega ne vedo). To je bilo v veliki meri posledica tega, da se nisem zavedala, da sem izjemno občutljiva na misli, občutke in čustva drugih. Vsi smo, do neke mere. Enostavno si tega ne dovolimo prepoznati ali si to priznati. Osemindevetdeset odstotkov naših misli, občutkov in čustev ne pripada nam. Dvigujemo svoje bariere, s čemer poskušamo zadržati energijske informacije zunaj nas, saj verjamemo, da bodo na nas vplivale negativno. Vendar je to mit, da se morate zaščititi pred energijami drugih. To ne prinese priznavanja, da se jih zavedate in da niso vaše, zaradi česar je rezultat to, da ste nezavestni o njihovem učinku.

Pred petimi leti sem začela biti prisotna s tem, kakšna čustva vplivajo na moje življenje in sem se veliko bolj zavedala njihove destruktivnosti. V zadnjih šestih mesecih, odkar sem od Access Consciousnessa prejela več informacij o tem, kaj drži občutke na mestu (kar je zapisano v drugem članku/blogu, ki sem ga napisala z imenom 'Lažna povezljivost' ), sem dosegla pomemben in prijeten napredek. Mislila sem, da sem jaz svoji občutki in da bodo ljudje dokazali, koliko jim je mar ali jim ni mar, tako da se bodo povezali z mojimi občutki in bodo v dopuščanju mojih občutkov. Bila sem nestabilna do te mere, da sem jaz in drugi mislili, da sem nora.

Večina obnašanja, s katerimi se ukvarjamo, večina obnašanj, ki jih izvajamo, nas zasidra v celoten sistem dogovorjenih prepričanj in obnašanj, za katera menimo, da so normalna, dragocena, resnična in potrebna, da se prilegamo drugim in se povezujemo z drugimi, ter da se drugi povezujejo z nami. Ta sistem ima občutke kot vodilo za vzdrževanje lažne povezanosti, ki je neprijazen, disfunkcionalen, simbiotski odnos, ki nas zadržuje v sodbah in nas zato ločuje od nas samih in od drugih.

Vsi smo eno, imamo energijsko zavedanje drug drugega, ki ga vidite v jati ptic, jati rib ali čredi konj; vendar so nas učili, da to ignoriramo in delujemo na zelo umeten način, zaradi katerega verjamemo, da nimamo energetskega zavedanja. Po svojih najboljših močeh bom poskušala poenostaviti zapleten koncept 'občutkov', da bi razložila, kako smo jim dovolili, da vodijo naša življenja.

Ta pojem je preprosto spremeniti, ni pa enostavno. Zahteva delo z odločno marljivostjo iz želje po večji intimnosti s seboj. Da ste večji od tega, kar ste programirani, da mislite, da ste. Prepričani smo bili, da so spomini na naše izkušnje bolj dragoceni, kot so.

Raziskave so pokazale, da se stvari le redko spomnimo točno tako, kot so se zgodile. Posvetimo se svojim spominom. Na primer, sestro sva po primerjavi mnogih zgodb ugotovili, da sva prisotni v istem prostoru na istih dogodkih; ena od naju je bila zaradi tega travmatizirana, medtem ko se je druga tega spominjala, vendar o tem ni imel nobenega stališča.

To je zato, ker vsi filtriramo vse skozi lastne izkušnje. Začela sem natančno preiskovati, kdaj, kje in kaj je sprožilo 'moje občutke' in kdaj sem se zavedala občutkov drugih, za katera sem mislila, da so moja.

Naučeni smo oblikovati mnenja na podlagi zaključkov, ki temeljijo na naših preteklih izkušnjah ali na tem, kar nam drugi pravijo, da je res. To temelji na njihovih preteklih izkušnjah ali na tem, kar so jih učili o svetu, in na koncu živimo v temni votlini svojega uma, namesto da bi zaobjeli zavedanje sedanjega trenutka.

Sprožilci so senzorični, nevrološki in energetski dražljaji, ki prikličejo neprijetne spomine iz preteklosti, lahko tudi od dolgo časa nazaj. Niso resnični in se ne dogajajo v sedanjosti, vendar povzročijo, da se vaše telo odzove z isto kaskado biokemičnih odzivov, ki so se lahko zgodili že pred dvema desetletjema.

Vaše telo čuti, nato pa vi, bitje/duh/duša, zaznavate (vi niste vaše telo). Torej, na primer, če vstopite v sobo in so ljudje tam žalostni, se zavedate energije, zaznate žalost in pomislite: "Jaz se počutim žalostno."

Uporabljamo občutke, da opravičimo svoje razmišljanje, in razmišljanje, da opravičimo svoje občutke; kateri koli je lahko prvi. Ko ste preplavljeni z občutki, v vašem zavedanju ni ničesar drugega – ne zavedate se nezavesti, brez izhoda iz zanke norosti, ki se plete med vašo glavo in telesom. Na kratko povedano, spite.

Ste v zaključku in na avtopilotu. Pravkar ste se odrekli sebi kot sedanjemu, zavestnemu bitju. Sestavljeni ste iz energije, prostora in zavesti, ne pa iz občutkov ali nizov definicij, ki temeljijo na vaših preteklih izkušnjah ali obnašanju.

Večina od nas je te občutke naredila tako dragocene, da si zagotovimo, da nikoli več ne bomo občutili nelagodja. S tem ponavljajočim se početjem smo postavili energijske, nevidne bariere, katerih se večinoma ne zavedamo. To nas pušča neinformirane in omejene v našem življenju.

Postanemo zasvojeni z našimi osebnimi vzorci obnašanja in izkušnjami, ki ohranjajo te občutke, ki ohranjajo našo uveljavljeno identiteto, zato se ne odvrnemo od svojih vlog. To je znano in »udobno«, tudi ko smo uničujoči do sebe in svojega življenja, ter življenja drugih.

Ena izmed najpogosteje zaznanih lastnosti po vsem svetu je, da ljudje nase gledajo kot na sleparje, ki imajo same po sebi napake in niso dovolj dobri. Celo manipuliramo z dokazi, da poustvarimo občutke, za katere trdimo, da jih ne maramo.

Odločamo se za tisto, kar se ujema z našimi predstavami o sebi. Na primer, "Pohlepen sem, da imam rad denar in si ga želim več". To so vam lahko vcepili iz izkušenj vaše družine, zdaj pa verjamete, da je to vaše stališče!

Take zaključke spreminjamo v odločitve. Na primer: "Denarja ne bom naredil pomembnega v svojem življenju. Izogibal se bom, da bom imel kadarkoli opraviti z denarjem kaj več, kot je nujno potrebno." Ali pa: "Nočem biti nadloga ali nevšečen, zato se bom umaknil in se izogibal spraševati po tem, kar si želim. Nisem vreden vsega tega."

Koliko občutkov uporabljate, da se oklepate svoje preteklosti? Spreminjate sebe in kdo v resnici ste, da bi ugajali drugim in njihovim mnenjem? Ali vam to preprečuje, da bi živeli svoje življenje, kot si želite?

Tukaj je začetno orodje, ki vam lahko pomaga premakniti zavedanje: ko se počutite neprijetno, preprosto vprašajte: "Komu to pripada?" To lahko vprašate večkrat. Ne iščite odgovora. Namesto tega poskusite videti, kako se energija spreminja. Če postane bolj lahkotno, predstavlja zavedanje, da to ne pripada vam, ampak je le vaše dojemanje. Sedaj se zavedate okoliških energij.

Za več informacij o tem, kako začeti spreminjati to, obiščite www.accessconsciousnessclearingstatement.com .

Vaše obnašanje spremeni vaše zavedanje in nevrologijo, sprememba vaše nevrologije pa spremeni vaše zavedanje in vaše obnašanje.

BACK TO MOIRA'S BLOG